Ajándékba készült az egyik kolléganőmnek.
Életem első almás pitéjét a következő receptből kiindulva készítettem el:
http://www.nosalty.hu/recept/almas-lepeny-katatol
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
13 dkg vaj
1 tojássárgája
13 dkg cukor
150 g tejföl
A töltelékhez:
1,5 kg alma
8 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
kevés zsemlemorzsa
A tetejére:
1 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kész, hűtőbe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A tészta felét kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
Az alma levét kinyomkodjuk, majd eloszlatjuk a tésztán. Rászórjuk a cukrot, és a fahéjat az almás rétegre.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a sütit.
Megkenjük tojásfehérjével a tetejét, majd villával megszurkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.